Η πόλη του Ηρακλείου στα τέλη της τουρκοκρατίας και του 19ου αιώνα!- Μοναδικής ιστορικής αξίας φωτογραφίες

Είναι φωτογραφίες της πόλης του Ηρακλείου στα τέλη του 19ου αιώνα, που τράβηξαν αρχαιολόγοι της Ιταλικής Αρχαιολογικής Σχολής και πιθανώς τις περισσότερες ο ίδιος ο επικεφαλής της, ο περίφημος επιγραφολόγος Φεντερίκο Αλμπερ (1857-1930), που αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, την μεγάλη επιγραφή της Γόρτυνας.Οι φωτογραφίες υπάρχουν στην ομώνυμη συλλογή στην Accademia Roveretana degli Agiati.

Πρόκειται για φωτογραφίες που καταγράφουν σκηνές από τους δρόμους της μικρής και τουρκοκρατούμενης ακόμα πόλης του Ηρακλείου. Επίσης, ένα μέρος των εικόνων αναφέρεται στο κονάκι του Μιρτζά Εφέντη, που ήταν η έδρα της Ιταλικής Αρχαιολογικής αποστολής και σήμερα είναι ιδιοκτησία της αρχαιολογικής σχολής της Ιταλίας. Βρίσκεται στην οδό Άλμπερ 17, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Σε κάποιες φωτογραφίες εμφανίζεται και ο ίδιος ο Άμπερ, ενώ στους χωμάτινους δρόμους της πόλης, εκτός από τους ανθρώπους με παραδοσιακές κρητικές, μουσουλμανικές ή ευρωπαϊκές ενδυμασίες, θα δούμε να κυκλοφορούν και… πρόβατα!Απολαύστε τις!

iraklio-alber-1 iraklio-alber-2 iraklio-alber-3 iraklio-alber-4 iraklio-alber-5 iraklio-alber-6 iraklio-alber-7 iraklio-alber-8 iraklio-alber-9 iraklio-alber-10 iraklio-alber-11

iraklio-alber-12 iraklio-alber-13

Δείτε και σκηνές από την έδρα της ιταλικής σχολής, στη σημερινή οδό Άλμπερ

iraklio-alber-14 iraklio-alber-15

Στην πάνω φωτογραφία εμφανίζεται ο Φεντερίκο Άλμπερ τρίτος από αριστερά

iraklio-alber-16 iraklio-alber-17 iraklio-alber-18 iraklio-alber-19

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί